onsdag 20 februari 2013

Flimmer, Anne & Even Holt

 Flimmer berättar hur hjärtspecialisten Zara Zuckermann och hennes närmaste man Ola blir inblandade i en obehaglig historia som inleds med att patienter dör oförklarligt efter att ha fått hjärtstartare inopererade i kroppen. Allt ser normalt ut, men Zara och Ola upptäcker en obehaglig sanning, och drar igång en undersökning på egen hand, till Mercury Medicals ägare, Otto Schultz, och sjukhusledningens stora förtret.

 Flimmer är inte en traditionell kriminalroman, vilket känns lite uppfriskande trots att jag verkligen gillar sådana. Det är väldigt lite inblandning av poliser i berättelsen, större delen av utredningen står huvudkaraktärerna som är läkare för. Jag har alltid gillat Anne Holts böcker, och att denna är skriven tillsammans med hennes Bror Even Holt gjorde den inte sämre. Tydligen ska denna ingå i en serie om tre böcker, så jag har lite att se fram mot!

Handlingen i den här boken är, med risk för att vara en smula tjatig, intressant. Boken handlar till stor del om både finansvärlden och olika medicinska aspekter, samtidigt som det är en utmärkt kriminalroman. Det svänger en hel del i handlingen men författarna lyckas knyta ihop det och slutet är rätt oväntat. Det är svårt att gissa sig till det ursprungliga motivet, eftersom det är så många olika aktörer inblandade i historien.

2 kommentarer:

  1. Köpte den på bokrean förra året. Är den läst? Nej då.

    SvaraRadera
  2. Flytta den lite högre upp i läsahögen :)

    SvaraRadera