lördag 5 april 2014

Vyssan lull, Carin Gerhardsen

"Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?

Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt , Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet. " (Bokus.com)

Herregud vad jag älskar Carin Gerhardsens böcker! Hon lyckas otroligt bra med att balansera både polisdelen av handlingen och karaktärernas privatliv, man fåren precis lagom dos av båda två! Jag tycker att många författare ofta fokuserar på antingen det ena eller det andra, men i dessa böcker är det en jättebra balans. I just den här boken lyckas hon dessutom få dem att höra ihop. Otroligt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar