onsdag 2 april 2014

Onsdagsklubben med Sofie Sarenbrant och Åsa Hellberg

 Ikväll var det dags för Onsdagsklubben igen. Jag gillar min lokala lilla bokhandel för det HÄNDER lite grejer här tack var den. Onsdagsklubben är ett event dit dom bjuder in lite olika författare för att prata om och signera sina böcker. Jättetrevligt!


Jag måste erkänna att jag är lite smalspårig, så jag går enbart dit om det är någon författare som intresserar mig redan på förhand. Sist jag var där var Anders de la Motte där, och det är snart två år sen tror jag. (Han kommer tillbaka i Maj, YEY!) Jag tror dock, efter kvällens upplevelse, att jag får ändra på den saken...

När jag köpte biljetten var det uteslutande för att Sofie Sarenbrant skulle dit. Jag hade förhandsbeställt hennes nya bok Visning pågår från Bokus och normalt brukar dom skicka den så att man har den i brevlådan på releasedagen, men den här gången blev det något fel, så dom skickade den idag. Kul. Verkligen. Jätteskoj att gå på signering utan boken... "Eh jo jag LOVAR, jag är jätteintresserad av din bok, jag har den bara inte med mig och tänker inte köpa den nu heller..." Visst hade jag kunnat köpa en bok på plats och få den signerad, men eftersom jag redan HAR köpt en känns det lite onödigt. Även om jag kan skicka tillbaka den jag har beställt så blir det ju massa KRÅNGEL... Minsta motståndets lag är mer min grej, så jag fick helt enkelt gå på boksignering utan bok. Jag HAR ju fått den som recensionsexemplar också, men som e-bok som är lite svårsignerad ;)

Förlåt, jag tappade tråden. Jo. När jag köpte biljetten reflekterade jag inte ens över att Åsa Hellberg också skulle dit, TROTS att jag typ samma dag börjat läsa hennes bok En liten värld som jag fått som recensionsexemplar från förlaget. Det var först senare som jag noterade att författaren till den där boken som jag faktiskt tyckte verkade BRA skulle komma, och liksom såg det som en trevlig bonus.

Sofie var i vanlig ordning jättetrevlig och intressant att lyssna på, jag har ju träffat henne förr (I Linköping, när jag hade tur och fick ett helt privat häng med henne och Susanne Boll! Har bloggat om det också men nu orkar jag inte länka mer... *S*) och hon är verkligen supertrevlig och verkar hemskt ödmjuk. Följer (stalkar) man henne på twitter kan man dessutom se att hon är hemskt rolig!

Sedan var det Åsas tur, och jag måste erkänna att jag blev lite kär! Jag har aldrig hört talas om henne förrän jag fick erbjudande från förlaget om En liten värld, men nu måste jag ta och köpa hennes tidigare böcker också. Hon verkar vara en jättehärlig människa! Superpositiv, glad, otroligt vacker och jättetrevlig, och dessutom intressant och rolig! Verkligen en helt underbart härlig människa verkar hon vara.

Det hade jag helt missat om jag inte gått dit för att träffa Sofie... Jag får nog börja vidga mina vyer lite och gå till dom här eventen ÄVEN om jag inte redan på förhand vet att jag kommer gilla den som pratar. Jag får konsultera studentbudgeten och inventera vilka författare som kommer framöver. (Haha, det var ju just det jag INTE skulle göra... Men å andra sidan finns det ju t ex genrer som jag redan på förhand vet att jag aldrig kommer vara intresserad av, så dom onsdagarna kan jag ju stryka...)

Nästa gång jag går "dit" blir dock i Maj, när bokhandels firar 180-årsjubileum. Hade inte tänkt gå dit heller förrän Anders de la Motte blev bokad i sista minuten, och var lite orolig att jag inte skulle få tag på biljett, men det löste sig så jag slipper sitta hemma och gråta ;)

Nu måste jag skynda mig i säng. Uppe sen 0430 i morse, och upp samma tid i morgon... När jag får lite tid och energi ska jag lägga in fyra recensioner åt er. Tre st Carin Gerhardsen (HERREGUUUD så bra!) och så Anders MemoRandom, som också var ruskigt bra.

Tills dess vill jag bara meddela att jag önskar mig den här killen i julklapp!


2 kommentarer:

  1. Ebba; nu blev jag nog lite kär i dig också!:)
    Kram från Åsa

    SvaraRadera
  2. Härligt inlägg! Nu måste jag läsa Sofies bok. Åsas har jag redan läst, allihop :)

    SvaraRadera