tisdag 19 november 2013

Dyrbar kärlek, Ramona Fransson

"Vid ett inbrott hos familjen Svalborg försvinner inte bara dyrbar konst, utan även barnvakten, grannens dotter Elina Gullberg. Vad har hänt henne? Daniel och Miriam Gullberg är utom sig av oro. Spaningschef Greger Thulin med kolleger tar tag i utredningen.

Kennet Svalborg vill skilja sig från Viola och hon misstänker att han har träffat en annan kvinna. En dryg månad efter inbrottet hos familjen Svalborg hittas en ung naken kvinna i Göteborg, misshandlad till döds.

En kort tid därefter hittas liket av en ung man i Mölndalsån. Skjuten till döds. Greger Thulin och kriminalteknikern Charlotte Engman undrar om det kan finnas ett samband mellan de mördade personerna?" (Bokus.com)

Den här boken får en OK-stämpel i rumpan, men inte mycket mer tyvärr. Handlingen är bra, men det känns som om det är så mycket handling innan själva ploten kommer igång. Det blir lite segt i början på grund av det, men sen blir det lite spännande en stund!

Dessvärre är den här boken av den typ där läsaren sitter på nästan alla kort och vet vad som hänt, och bara väntar på att karaktärerna ska komma till samma slutsats. Jag föredrar böcker där handlingen är dold för läsaren, så att man får bli lite överraskad, men det är såklart en smaksak.

Helt ok, men inget märkvärdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar