onsdag 27 november 2013

Analfabeten som kunde räkna, Jonas Jonasson

"Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio, överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö, saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna.

Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto, till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet, till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Under resan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad." (Källa: Bokus.com)

Återigen en helt fantastisk bok! Författaren tar upp viktiga historiska event och beskriver dem  med en helt fantastisk humoristisk ton som gör hela boken väldigt underhållande, trots det allvarsamma innehållet. Mycket, mycket bättre bok än vad baksidestexten ger sken av!

1 kommentar:

  1. Jag tyckte att den kändes lite för lik Hundraåringen, då var det ju nytt och kul men nu blev det lite samma.. Men kul att du gillade den :)

    SvaraRadera