lördag 20 april 2013

Kvinnorna i sjön, Lars Rambe

"Johan Åberg fotograferar det gamla industriområdet vid Järlasjön i Nacka, en rå och sliten miljö som fascinerar honom. När två unga kvinnor hittas mördade i sjön berör det Johan djupt. Synerna som förföljer honom antyder att han vet mer om det som har hänt än han förstår. Snart dras han in i ett triangeldrama som förändrar hans liv för alltid.

Sexton år senare har industriområdet omdanats. Här bjuds det goda livet i vackra ljusa bostäder intill sjön. Det är hit Johan motvilligt återvänder, nu en trasig man plågad av huvudvärk, minnesluckor och vålnaderna som hemsöker honom.
" (Adlibris.com)

Håll i hatten, här går det undan! Ingenting är vad man förväntar sig i den här boken, det går inte att skumläsa sig igenom en halv sida och tro att man fortfarande vet vad boken handlar om för man har inte en chans att hänga med i svängarna om man inte är observant. När man tror att man börjar få grepp om handlingen så ändras allt igen och man sitter och tänker "men... vafan?"

Inte förrän på sista sidan kan läsaren vara helt säker på hur saker och ting egentligen ligger till, vilket är den största, men inte enda, anledningen till att jag älskar den här boken. Läs!

1 kommentar:

  1. Köpte denna på bokrean efter att ha hört mycket gott om den. Med tanke på vilket öde som oftast väntar mina böcker så lär jag inte läsa denna än på ca två år :)

    SvaraRadera