tisdag 9 april 2013

Kaosstarten

Carro tipsade om att den svenska varianten av Kaosutmaningen startade HÄR. Tackar!

Jag har funderat lite över reglerna senaste dagarna, om det är så att en bok som uppfyller flera kriterier får checka av flera punkter eller så. Innan jag läst inlägget ovan så hade jag dock bestämt mig för att syftet för mig själv var att läsa mer, och då kan jag ju inte checka av 4-5 punkter med en och samma bok. Nu läste jag att "regeln" är att det är en bok/punkt på listan, så det blir ju fint.

Funderar även över definitionen av "ny författare" (en man inte läst innan). Ska jag tolka det som "Aldrig läst något av" eller "aldrig läst BOK av"? Vad tycker ni? Lars Rambe t ex är som romanförfattare helt obekant för mig, men jag har läst två (tror jag) noveller.
Räknas han som okänd då?

Just nu läser jag "Stigma" av Åsa Schwarz, den kommer iaf checka av punkten "mindre än 300 sidor". Väldigt bra är den också!

2 kommentarer:

  1. Jag hade nog inte valt att kalla en författare "ny" om jag läst noveller av honom/henne, men det bästa med den här utmaningen är nog att man kan göra lite som man själv vill :)

    SvaraRadera
  2. Som jag skrev i inlägget får en bok, som Stigma av Åsa Schwarz till exempel, bara förekomma en enskild gång i listan. Om du vill checka av hennes bok på punkten "mindre än 300 sidor" får du inte använda boken igen i listan oavsett om den skulle kunna uppfylla fler punkter eller inte. Det blir mer utmaning på så vis ;)

    Det där med vad en ny författare betyder kan du få välja själv :) Jag brukar tolka det som en författare jag aldrig läst en bok av men kanske en novell eller liknande.

    SvaraRadera