söndag 3 mars 2013

Mål: 300 böcker till.

En av kurserna vi läst på skolan har behandlat barns läsutveckling lite mer ingående, och en sak vi läste om var att man gjort studier på barns (ungdomar) betyg i olika ämnen (inte bara läs- och skrivrelaterat) och sambandet mellan det och hur mycket man läser, baserat på hur många böcker det fanns hemma.

Bland annat, och väldigt kortfattat, hade man funnit att dom barn som hade 500 eller fler böcker hemma (utgår från att hela familjen räknas) hade bättre betyg i samtliga ämnen.

I ett försök att undvika att sova räknade jag mina, och om jag undantar kurslitteratur och ljudböcker så har jag 191 böcker. Lite klent. Har Mao minst 300 böcker att köpa och läsa för att få begåvat barn! Nästan så jag måste ner på bokrean i morgon...

1 kommentar:

  1. Spännande! Det förvånar mig faktiskt inte, jag läser själv till gymnasielärare i svenska och vi har läst undersökningar som visar att barn/ungdomar som har läsvana får det betydligt lättare i skolan! Jag har ca. 300 böcker, men sen är jag bara 22 år också så jag hinner nog fixa fram 200 till innan jag skaffar barn ;)

    SvaraRadera