lördag 11 januari 2014

Lyckliga gatan, Liza Marklund

"En kall och blöt majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.
På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Hon lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn samtidigt som hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte smärtfritt.
Tidningens chefredaktör Anders Schyman hamnar i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset. Och medan Ingemar Lerbergs hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?" (Bokus.com)

Tack och lov att författaren är tillbaka "i gamla hjulspår"! Tyckte den föregående boken i serien var dötrist, men den här är lika bra som de tidigare böckerna om Annika Bengtsson! Det enda jag möjligen kan klaga på är att det känns som om slutet kom lite abrupt, helt plötsligt var boken bara slut?! Annars mycket bra bok!

1 kommentar:

  1. Jag har den förra kvar att läsa, men då är jag lite beredd på att den kan vara... seg :)

    SvaraRadera