fredag 11 oktober 2013

En mycket bra bokbloggsdag!

(Det kanske, men bara kanske, blir lite mycket bilder i det här inlägget, men det får ni leva med!)

Helgen blev inte riktigt som planerat tyvärr. Vi fick helt enkelt inte ihop logistiken så att tävlingen blev av. Jag kunde förvisso åka tåg till och från Norrköping, men hade inte tagit mig till själva tävlingen ändå så vi struntade i det helt istället! På't igen till våren. Så istället satte jag mig "bara" på tåget och åkte upp för boksigneringen!

Jobbade några timmar på förmiddagen, men slutade kl 12 så jag hann hem för att gå en promenad med hundarna och äta lite lunch innan jag tog tåget upp till Linköping. Planen var att för det första köpa en KAFFE! Jag vet inte vad det är, men pressbyrån i Linköping har så galet gott kaffe, så jag längtade innan jag ens hade åkt hemifrån... Sen tänkte jag mig att när jag fått min kaffe så skulle jag söka upp bokhandeln, jag hade ju ingen aning om var den var, och sen geocacha lite innan jag gick in. Jag tänkte mig att det säkert skulle vara kö, och om jag då hamnade ganska långt bak så kunde man kanske snika till sig en bild eller två till bloggen. Det hade inte känts helt ok om jag haft en skitlång kö bakom mig, kände jag.

Kom till Linköping strax före fyra, och det visade sig vara 700 meter till bokhandeln, så man kan ju säga att jag var i god tid till signeringen som började kl fem... Spillde kaffe på halva mig så jag satte mig ner tvärs över gatan från bokhandeln och drack upp, medan jag funderade på vad jag skulle hitta på.
Under tiden jag satt där så hittade jag för det första en skylt som gav mig lite klåda...Och för det andra kunde jag konstatera att det inte direkt var någon RUSNING in i bokhandeln... Jag var i och för sig hemskt tidig så jag tänkte att folk trillar väl in i lite mer lagom tid, dom jobbar väl kanske... Strax före fem kommer en bil som transporterade författarna, Sofie Sarenbrant och Susanne Boll, och jag blev lite fnissig när jag satt där på andra sidan gatan och studerade dom i äkta stalkerstyle. Mannen som hade kört dom dit försökte liksom fösa in dom genom dörrarna flera gånger, men dom ville ju för guds skull ha bilder till diverse sociala medier (Gissar jag...) så dom stod och fotade lite, och till sist gav han helt enkelt upp och gick och la pengar i parkeringsautomaten istället! *Fnissar* Det är lite skoj att studera människor som inte vet om att man är tokig studerar dom.

Några minuter i fem var det fortfarande ingen rusning till bokhandeln, så jag gick och kastade min kaffemugg och sen gick jag in. Sofies böcker har jag ju redan läst så dom hade jag med mig, men jag gick och köpte Susannes bok så att jag skulle kunna få den signerad också. Blev sedan hänvisad en bit in i butiken där man ställt upp stolar och grejer, så jag satte mig där. Man kan säga att jag var först.


Vi kan väl nöja oss med att säga att Linköpingsborna måste vara defekta, för det var inte jättetrångt i bokhandeln ikväll. Det slutade med att vi flyttade hela eventet lite längre fram i butiken och stod där och snickesnackade lite istället. Jag BEGRIPER inte! Jag vet inte om jag är lite smågalen som tycker att det är helt normalt att åka tåg två timmar enkel väg för en signering? Eller är det min norrländska själ som inte tycker att det är så himla långt? Eller om jag helt enkelt är osedvanligt nördig som tycker att det är något att PRIORITERA när det kommer roliga författare inom en överkomlig distans? Ja jag vet inte, men jag ska ju inte klaga, för MIN del blev det ju en toppenkväll när jag fick mingla ostört med två trevliga författare, men jag gissar att det hade varit roligare för dom om det kommit mer folk ;)

Jag är ju dessutom inte så himla lättpratad... Dels på grund av min norrländska själ, man pratar ju inte i onödan direkt, men också för att jag liksom inte har så många FRÅGOR! En av snubbarna som jobbade i bokhandeln skulle vara hjälpsam och starta upp samtalet, så han kommer fram och "teaterviskar" lite att "Du kan du fråga henne (Sofie) om hon har en femte bok på gång!" Ja, jo... Det kunde jag ju, men jag VET ju redan att hon har det!

Eftersom jag pluggar som jag gör så tillbringar jag ju väldigt mycket tid framför datorn, vilket i sin tur gör det väldigt lätt att istället för att plugga sitta på diverse sociala medier, och om man då är boknörd och följer sina favoriter ÖVERALLT, då är det inte jättemycket man INTE har koll på... Det handlar ju inte om att man inte är intresserad, utan tvärt om att man är FÖR intresserad. Nu blev det istället så att vi pratade en del om löpträning, vilket också var skoj!

Och så fick man ju passa på att ta den där bilden också då... ;) Jag vet inte varför jag ser så sur ut, jag är faktiskt hur nöjd som helst! Två mycket trevliga kvinnor.Dom hade verkligen tagit det säkra före det osäkra och skyltat ordentligt! Eller "Vissa vill ju synas lite mer än andra" ;)


Fick dessutom med mig två lypsyl hem, himla bra med reklamgrejer! Speciellt om man råkar vara beroende av lypsyl...


När mitt privata mingel signeringen var över traskade jag tillbaka till tåget och åkte två timmar hemåt igen. Inga konstigheter! Supertrevlig kväll, supertrevliga kvinnor! Tack!

När jag kom hem hade jag brevlådan full (ja, den är ju ganska liten...) med böcker! Recensionsexemplar av Lyckliga gatan och Analfabeten som kunde räkna. Himla bra bokbloggsdag idag!


Nu vet jag en bokbloggare som är TOKTRÖTT och ska falla ner i sängen. Go'natt! (Och glöm för guds skull inte att gå till bokmässan i Linköping i morgon, om ni är i närheten!)

2 kommentarer:

  1. Så du var själv på signeringen alltså? Det var ju inte illa ;) Jag har faktiskt aldrig varit på någon boksignering och det skulle nog krävas en riktig storfavorit för att jag skulle gå och en världsstjärna för att åka tåg i två timmar för det! ;) Så bra jobbat där!

    SvaraRadera
  2. Men kära värld! Var det nära skulle jag gå för vem som helst så länge jag hade något att få signerat (När johan Theorin var här hade jag inget, jag har bara lyssnat på ljudböckerna!) men för en favorit åker jag hur långt som helst om det bara är genomförbart =)

    SvaraRadera