måndag 13 maj 2013

Det fördolda, Michael Hjort, Hans Rosenfeldt

"Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig.

Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum.

Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk.

Men Rikskrim - som tagit över fallet - behöver hans hjälp. Sebastian Bergman finner sig för första gången på mycket länge indragen i en mordutredning. Han blir alltmer engagerad, och har dessutom sina högst personliga motiv för att vilja få tillgång till ett polisregister.

Alla ledtrådar pekar mot den fina Palmlövsskolan, där Roger gick. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.
" (Adlibris.com)

Det här är en riktigt bra bok! Jag har aldrig tidigare hört talas om författarna så jag hade inga riktiga förväntningar, men jag blev ändå positivt överraskad.

Handlingen i boken är intressant, läsaren får hela tiden nya saker att fundera över och nya mentala trådar att dra i. Slutet är ganska otippat, och det är först i sista kapitlet eller så som man börjar fatta hur allt hänger ihop. Tummen upp! Jag har redan kastat mig över del två.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att serien bara blir bättre och bättre! Förutom den senaste som var sådär, men låt inte det hindra dig! ;)

    SvaraRadera