torsdag 1 september 2011

Demonens död, Anne Holt

Demonens död är inte den bästa boken Anne Holt har skrivit. Det märks att det är en av dom första i serien om polisen Hanne Wilhelmsen, för karaktärerna är inte riktigt färdiga ännu, känns det som.

Boken handlar om polisen Hanne och hennes kollegor som dels försöker lösa ett mordfall på ett barnhem, och samtidigt försöka hitta den något missanpassade pojken som försvann från barnhemmet samma natt som mordet skedde.

Handlingen i boken är bra, men jag kan känna att pojken Olov är en smula överflödig, eftersom han egentligen inte har så mycket med storyn att göra när allt kommer omkring. Annars känner jag att det inte finns några "hål" i historien, utan alla trådar nystas upp innan boken är slut. Eftersom jag känner att en del av historien är lite överflödig så kan boken bli lite seg mellan varven, men det har ju mest med att göra att jag är ointresserad av detaljer som inte har med saken att göra. Bortser man från det så är handlingen intressant, och slutet är faktiskt riktigt oväntat, stort plus för det!

Man bör läsa den här boken eftersom den är en del i en serie,och man missar en stor del av karaktärernas skapande annars. Men struntar man i det, så kan man lika gärna hoppa över den, om man har något mer spännande att läsa. ( t ex Holts senare böcker, som är mycket bra!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar