lördag 20 oktober 2012

Bubble, Anders De La Motte

Bubble är tredje (och sista?) boken om HP och Rebecca. HP har fått ett uppdrag av Spelledaren. Ett uppdrag som han gör sitt bästa för att undvika genom att gömma sig i en sunkig lägenhet. Men är inte grannen lite märklig?

Under tiden gör hans syster karriär inom företaget PayTag, som på ett eller annat vis är involverat i spelet. Både HP och Rebecca blir mer och mer involverade i spelet och tycks spelas ut mot varandra när HP styrs att utföra attentat mot objekt som Rebecca är satt att beskydda.

Jag fick inte riktigt upp pulsen på  samma sätt i Bubble som i Geim, men det tror jag inte alls beror på bokens kvalité utan snarare på min egen sinnesstämning. Det här är, om jag fattat saken rätt, den sista boken om HP och Rebecca men den är skriven på samma sätt som Geim och Buzz, dvs man har ingen aning om vad som är upp eller ner på boken, och man lämnas med lika många frågor som svar! Som upplagt för fler böcker i serien, men jag gissar att det är en medveten strategi av författaren eftersom hela tanken med "spelet" är att man inte ska veta vad som är sant eller inte, man ska inte ha eller kunna få klara besked.

Karaktären Rebecca har inte varit en favorit i de två första böckerna, men i Bubble förändras hon en smula. Jag har uppfattat henne som en mesig och tröttsam karaktär som har svårt för att bestämma sig för mo hon har åsikter eller inte. I Bubble får hon plötsligt lite skinn på näsan, lyckas välja sida och fatta både ett och annat beslut. Det innebär inte att jag GILLAR henne, men hon blir tolerabel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar