torsdag 8 december 2011

Michael Connelly, Svart eko

Adlibris skriver om Svart eko: "Hieronymus "Harry" Bosch är polis i Los Angeles, beryktad för sina okonventionella och ofta hårdföra metoder. I Svart eko är han suspenderad från den centrala mordkommissionen i LA efter en kontroversiell dödsskjutning och får som brottsutredare i Hollywood hand om ett skenbart banalt fall. En uteliggare och missbrukare hittas en morgon död i ett gammalt cementrör vid stadens vattenreservoar. Det visar sig att den döde är en av Harrys krigskamrater, en "tunnelråtta" med uppgift att blåsa ut de underjordiska försvarssystemen under byarna i Vietnam" 

Jag var lite skeptisk innan jag läste den här boken, utan att egentligen veta varför, men jag fick så jag teg. Det tog bara en kort stund innan jag insåg att det här var en bok precis i min smak. Huvudkaraktären påminner lite om Jo Nesbös Harry Hole, vilket jag tror är en orsak till att jag gillar boken.


Det jag känner att jag har lite svårt för är det faktum att boken är skriven av en man, och att det märks så tydligt. Jag kan inte riktigt förklara vad det är, men män har en tendens att skriva väldigt "rakt på sak" på ett vis jag inte riktigt gillar. Jag föredrar det kvinnliga sättet att skriva, där man mer insinuerar det man vill ha sagt...


Men bokens story håller, den är inte full med hål. Boken är välskriven och handlingen är intressant, man blir nyfiken på vad som kommer hända härnäst och slutet är faktiskt oväntat! En sak som är lite tradig är dock att boken fortsätter en god stund efter att själva intrigen lösts upp, man kunde ha skrivit slutet lite bättre om man ser det ur den synvinkeln.


Jag ser fram mot att läsa fortsättningen, och är glad att det finns minst 13 böcker till, vad jag förstått!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar