måndag 22 juli 2013

Wanted, Anna Hansson & Marie Nilsson

"Elisabeth, som har Arapahoblod flytande i sina ådror, har upplevt död och kärlek på nära håll. En önskan om att söka sina förfäders historia får henne att lämna allt hon har, och ge sig ut i det okända.

Sarah är prästdottern som känner en brinnande längtan efter att få styra över sitt eget liv.

Deras vägar korsas under dramatiska omständigheter, och genom deras ögon får du uppleva Vilda Västerns lockelser och faror; pälsjägare, rånare, förutbestämda öden och en förblindande passion.

Resan har bara börjat!
" (Källa: Adlibris)

Väldigt trevlig bok! Man får lära känna bokens huvudkaraktärer, och jag gillar att man får läsa olika händelser ur båda karaktärernas perspektiv, eftersom de inte alltid ser likadant på de situationer som uppstår.

Handlingen är intressant, men det känns som om Wanted är första boken i en serie. Den tar slut precis när äventyret ska börja på riktigt. Jag hoppas det, för jag vill i så fall gärna läsa fortsättningen! Jag gillar tjejerna i boken, och vill gärna veta hur deras liv utvecklas vidare.

fredag 19 juli 2013

Kom ska vi tycka om varandra, Hans Koppel

"Anna Stenberg har en tillfällig affär med en ung man när hon är på konferens. Men det är något med honom som inte stämmer och snart är hela hennes tillvaro hotad." (Källa: Adlibris)

Ännu en grymt bra bok av Hans Koppel, aka Petter Lidbeck. Fortfarande inte en traditionell deckare där läsaren ska nysta upp ett mysterium, utan en thriller där läsaren sitter med all info och bara hoppas att karaktärerna i boken ska upptäcka samma sak innan det är för sent.

Även när det gäller denna bok var det svårt att lägga den ifrån sig, jag ville hela tiden läsa vidare för att se hur det hela skulle utvecklas. Samtidigt som man läser boken med skräckblandad förtjusning häpnar man över hur tokig den manliga huvudkaraktären egentligen är, och drabbas av en intensiv lust att örfila polisen som tar upp den kvinnliga huvudkaraktärens anmälan.

tisdag 16 juli 2013

Kommer aldrig mer igen, Hans Koppel

"Mike Zetterberg bor med sin hustru Ylva och deras dotter i en villa strax utanför Helsingborg. En fredagskväll kommer inte Ylva hem som väntat efter jobbet. Först tänker Mike att hon tar ett glas vin med sina jobbarkompis men när hon fortfarande inte kommit hem nästa morgon blir Mike förbannad, hon är väl hos den där hon var otrogen med förra året men kunde väl åtminstone ringa!?

Hela dagen går utan ett ljud från Ylva och så småningom inser Mike att någonting måste ha hänt henne. När han till slut anmäler sin hustru försvunnen riktas misstankarna snart mot honom själv. Vad ingen vet är att Ylva fortfarande är i livet, och hon befinner sig bara ett stenkast från sitt eget hem.
" (Källa: Adlibris)

GRYMT bra bok! Fastnade i handlingen direkt och ville hela tiden veta vad som skulle hända sen. Handlingen har ett par twister som gör att man höjer ett förvånat ögonbryn eller två, men det är inte en deckarroman i den bemärkelsen att man måste klura ut vem den skyldige är, utan läsaren får relativt tidigt veta vem man ska hålla utkik efter. Dock spännande att läsa för att man väntar på upplösningen, och på att få veta om det ska sluta lyckligt eller ej. Och är ett lyckligt slut egentligen lyckligt?

måndag 8 juli 2013

Spinnsidan, Marianne Cederwall

"Tänk att det ska behöva hända så mycket i den lilla socknen Kajpe Kviar!

Väninnorna Mirjam och Hervor, som är tillbaka på Gotland och har tänkt ägna våren åt läsning, örtletande och trädgårdsskötsel, upptäcker snart att inget är som vanligt. Bonden Sylve är långt ifrån sitt forna jag efter olyckan och Mirjam får dåligt samvete varje gång hon ser honom. Dessutom är det något som inte stämmer med de nya grannarna, den till synes hjälpsamma Kajsa och den tysta, ensamma pojken Emanuel. Och vad är det med alla karlar? Både bror Aron och den nyfunna vännen Bosse håller på att deppa ihop fullständigt. Till råga på allt har Mirjam polisen inpå knuten, som påminner henne alltför väl om den där sommaren då de tre direktörerna gick och dog.

När så Hervor får en ovälkommen syn i skogen inser både hon och Mirjam att de återigen har en del att ta itu med." (Adlibris.com)

Äntligen en till bok om Mirjam och Hervor! Den här boken är precis lika mysig och full av mystik som de tidigare böckerna i serien, älskar den!

Eftersom den här boken inte direkt är en deckare (med mordgåta etc som ska lösas) så handlar läsningen inte så mycket om att hitta den skyldige (även om sådana moment finns också), utan mer om att se hur Mirjams affirmationer ska spelas ut, och vad som kommer bli resultatet. Mycket bra bok, väldigt efterlängtad och väl värd väntan!

söndag 7 juli 2013

Andra andningen, Sofie Sarenbrant

"Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält men mannens liv går inte att rädda. Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet. Finns det en mördare bland löparna? Och när i sådana fall dyker nästa offer upp?"

Andra andningen. SJUKT bra bok! Fart och fläkt genom hela boken, spännande intriger och en intressant handling rakt igenom. Handlingen innehåller en del "fällor" så det gäller att vara med på momenten. Slutet är av min favoritsort, man har inte en jäkla aning om vem den skyldige är, eftersom h*n bara har fladdrat förbi i periferin av handlingen under bokens gång. Bra!

Det jag däremot saknar är ett till kapitel. Slutet av boken lämnar mig med ett "Meh?!" på läpparna, jag vill ju veta vad som hände sen!

Man blir dessutom GRYMT löpsugen av att läsa den här boken. Full pott för Sarenbrantskan!

lördag 6 juli 2013

Bokbloggsjerka, 5-8 Juli

Dags att hoppa på Jerkan igen!

Veckans fråga är:

Brukar du läsa noveller och/eller andra ”short stories”, vilken/vilka är din favorit/dina favoriter i så fall.

 Mjao, det gör jag ju. Jag föredrar "riktiga böcker" eftersom noveller inte utvecklas på samma sätt (såklart), men visst läser jag noveller.

Min absoluta favorit är såklart "Plock plock" av Caroline L Jensen. Jag blir fortfarande spyfärdig och får tvångstankar när jag tänker på den. HÄR har Caroline fixat så att ni kan läsa den helt gratis.